Julrester

Något som alltid händer vid jul är att man får så sjukt mycket rester. Man gör ofta för mycket mat och allt äts inte upp. Vad ni än gör där ute är att inte slänga dem! Man kan göra så otroligt mycket med rester. Man kan slänga ihop en risotto på köttet som är kvar, gretinera om det med pasta eller varför inte göra härliga sallader då man är rätt trött på all den feta maten! Till lunch i dag gjorde jag en härlig lätt sallad med lax efter promenix i det soliga vädret vi haft idag.

För en lätt men mättsam sallad tar du bara de grönsaker du har hemma, gärna kål i någon form för det är otroligt nyttigt och får magen att jobba lite extra efter all fet mat. Skiva upp och blanda dem i en skål. Lägg laxen på salladen, kvittar vilken lax det är, jag använde både gravad och varmrök lax. Släng ihop en sås på cremé fraisch, senap, honung, vitlök och lite salt och peppar. Detta gör susen till laxen. Och som grädde på moset strör du över lite ganatäpple. Ta kärnorna och strö över, det lyfter verkligen salladen med både sötma och smak! Smaklig måltid!

 

Detta ser kanske inte så gott ut då jag tog en snabb mobilbild men det var otroligt mycket godare än det ser ut! laxsallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s