Alla Hjärtans Dag

Glad alla hjärtans dag på er där ute! Vare sig ni har någon fin person att fira den med eller inte så får ni tänka på att det finns så många andra där ute som älskar er. Och vem vet, din nästa kärlek kanske står alldeles runt husknuten?! Själv ska jag iväg för att äta tapas med pojkvännen. Har ni tänkt att laga något men inte riktigt vet så finns det gott om recept här på bloggen som du lätt skulle kunna slänga ihop! Varför inte börja med världens lättaste förrätt som är så lockande god och kan göras på så otroligt många varierande sätt, det hittar ni här! Slå sedan på stort och servera skaldjur i alla dess former i en het tomatsås tillsammans med lite färsk pasta, alltid lika ljuvligt och servera med gott glas med vitt vin till och varför inte avsluta med världens godaste och lättaste chokladkladdkaka! Finns absolut inget godare!

Dock tänkte jag idag tipsa er om ett par enastående vackra men också smaskiga äpplebullar. Perfekta till fikan, skidbacken eller varför inte baka dem tillsammans så här på alla hjärtans dag. Då skulle de nog bli ännu godare med lite extra kärlek!

Äpplebullar med kanel

25 g jäst, för söta degar

2,5 dl äppeljuice, drickfärdig

0,5 dl vit sirap eller strösocker

1 tsk kardemumma, stött

2 krm salt

8,5 dl mjöl

75 g socker, rumstempurerat

Fyllning:

50 g smör

2 msk farinsocker

1 msk kanel

0,5 msk majsstärkelse

ut0,75 dl äppelmos

Pensling:

1 ägg

pärlsocker

Deg: 

Låt alla ingredienser bli rumstempurerade. Smula jästen i en bunke eller assistent, häll över juicen. Rör om tills det blandats. Tillsätt sirap, kardemumman, nästan allt mjöl (7,5 dl) och klicka ned smöret. Blanda allt tillsammans kraftigt minst 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30 min.

Fyllning:

Rör ihop sockret, kanelen smöret och majsstärkelsen. Då det är rejält blandat tillsätter du äpplemoset.

Deg: 

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen på den långa halvan. Vik sedan över den delen utan fyllning så du får en ännu smalare rektangel. Skär sedan på korthållet strimlor som är 2 cm stora. Dela sedan de strimlorna i mitten igen dock inte ända upp så du får nästan som en byxa. Alltså att det sitter ihop där uppe och är löst där nere. Snurra sedan uppifrån och ned dessa två byxben runt varandra. Sedan rullar du bara ihop det till en bulle med den stora änden i mitten och det snurrade runt om kring.

Placera dem på bakplåtspapper och täck med duck, låt jäsa ytterligare 30 min.

Pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen på 250° ca 7 minuter.

äpplebullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s