Banoffee paj

Vilken underbar dag! Träning, matlagning, en stunds vila och snart kommer min personliga frisör hit! Ja, detta är hur dag har och kommer se ut. Att komma upp och träna på morgonen kan vara något av det goaste som finns. Dock är ju den bästa känslan när man väl har tränat färdigt, finns inget bättre än de! Som jag nämnde häromdagen så firade vi min farfars 80-årsdag och då var det jag so fick stå för en tårta! Att en paj med en hård bottnen, krämig kola, skivade bananer och vispad grädde har slått igenom så enormt den senaste tiden har väl ingen kunnat undgå?! Namnet är banoffee och den var och är helt ljuvlig! Detta är något ni måste prova. Dock kan man göra den i olika verisioner, jag gjorde min på digestivebotten istället för en vanlig sötpajsbotten då jag ansåg att det skulle gå mycket fortare. Sedan koka jag ej den kondencerade mjölken till ”dolce de leche” utan jag gjorde en annan, med mer inslag av america. Värt att testa kära läsare!

Banoffepaj 

20 digestivekex

215 g smör

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

1,5 dl farinsocker

1 tsk citronsaft (färskpressad)

2-3 bananer

3 dl grädde

1 liten daim

Botten:

Kör digestivekexena i en mixer och mixa till små smulor. Smält 100 g av smöret och blanda sedan med smulorna. Tryck ut i en form antingen löstagbar eller en pajform. Grädda i ugnen på 200° c ca 10 min.

Kolakräm:

Blanda vaniljsockret, det resterande smöret (115 g), sirapen, farinsockret och den kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull. Koka upp sakta och småkoka i ca 7 minuter tills den tjocknat. Tillsätt citronsaften. Låt svalna.

Då bottnen och krämen har svalnat smetar du över krämen på bottnen.

Skiva bananerna och placera på krämen.

Vispa grädden och lägg över bananerna.

Krossa daimen och strö över. Servera!

banofee gräddtårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s