Nutelladagen

Jo, om ni inte viste det så finns det faktiskt en dag uppkallad efter denna söta kräm. Nutella är något jag inte är överförtjust i kan jag säga men när du kommer utomlands och nutella står på frukostbordet så är det ganska svårt att undvika! Det är en klassiker liksom! Dock tänker jag inte hylla denna dag då jag just nu försöker hålla mig till en nyttigare kost, kanske ni också märkt. Dock finns det ju faktiskt söta saker som kan vara gott även fast det inte är socker i. Men inte många efterrätter det ska jag säga, men en enkel chokladmosse gjord på endast grädde, mörk choklad och en skvätt honung, ja det är en rätt otrolig kombination!

Chokladmosse med en touch av hallon  4-5 pers

3 dl vispgrädde

200 g 70% choklad med hallon 

1-2 msk honung

2 små äggulor

1. Vispa grädden tills den formar sig men inte blir hård. 

2. Smält 150 g av chokladen på vattenbad

3. Hacka den resterande chokladen i bitar.

4. Ta bort chokladen från vattenbadet då den smält. Rör sedan ned äggulorna. 

5. Vänd ned chokladen i grädden och möjligen tillsätt lite honung om den är besk. 

6. Förvara i kyl tills servering, minst 30 min. 

Servera med varma bär och en klick grädde! 

dark-chocolate-and-raspberry

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/4749937/?claim=whez3rquqad”>Följ min blogg med Bloglovin</a>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s