Gräddtårta

Söndag och jag ligger och slöar i soffan. Skolan börjar om tre dagar och ångesten kryper sig sakta större och större. Men idag ska det bli ordentligt med matlagning. Min bror fyller år och detta skall ju så klart firas. Så jag får stå för matlagningen, eller tja pojkvännen hjälper ju självklart till då han tycker det är väldigt roligt det med. Men just nu tänkte jag tipsa er om en riktig gräddtårta som är min farmors recept. En sockerkaksbotten som är så lätt att man aldrig misslyckas med den. Värt att testa kan jag säga!

Gräddtårta med hallon och vanilj

Tårtbotten:

4 ägg

3 dl socker

6 msk kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Vispa socker och ägg poröst. Blanda mjöl och bakpulver så att det blandas. Vispa ned mjölblandningen samt vattnet i smeten. Smörj en form som passar bra till den tårta du vill göra. Grädda 40 min i 200°

Lager 1: Vaniljkräm 5 dl

Lager 2: 350 g mosade hallon

1. Låt tårtbottnen svalna och ta sedan ur den ur formen. Skiva bottnen i så många lager du vill ha. Jag gjorde två lager. Se till att den inte går sönder bara utan var försiktig!

2. Gör vaniljkräm antingen om du använder marsankräm eller om du gör egen. Jag tog marsankräm då jag hade ont om tid.

3. Bred vaniljkrämen på understa lagret. Ett tjockt och rejält lager men det får inte rinna ut på kanterna. Lägg sedan på mittersta tårtbottnen och lägg på de mosade hallona. Lägg sedan på det översta tårtlagret och spritsa på grädde. Garnera.

P1020768 tårtor

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s