16-års kalas

Hoppas ni sitter och kollar på jvm. Själv sitter jag klistrad och det är jobbigt att sitta här och skriva samtidigt som dom spelar kan jag säga. Har en riktig hockeyfamilj så alla sitter klistrade. Dock har det vart väldigt dåligt med uppdatering så kände att jag behövde uppdatera lite. Igår på dagen var jag i Göteborg hela dagen. Shoppade och körde pojkvännens morföräldrar till landvetter. Vi besökte även Göteborgs saluhall som är klar efter deras renovering. Fanns väldigt mycket roligt att kolla på och vi gick nog runt där totalt en och en halv timme och smaka och inspirerades, jag och pojkvännen. Fick med lite goda korvar samt ett olivbröd och två surdegsbröd. Ett champanjebröd och ett lite mörkare. Värt ett besök kan jag säga ni matintresserade! Tänkte tipsa er om en glassbomb som man kan göra i antingen portinonsformar eller som en enda stor. Väldigt god med hallonsorbet, mascarponekräm och en chokladbottnen. Här har ni receptet!

Hallonsorben:

2,5 dl vatten

3 dl socker

500 g hallon

2-3 msk citronsaft

1 st äggvita

Koka upp vattnet med sockret och låt sjuda en minut. Ta av plattan. Mixa hallona med stavmixer till en massa. Vispa äggvitan hårt och vänd sedan i sockerlösningen i hallona samt äggvitan. Lägg i form och låt stelna i frysen.

Mascarponekräm:

125 g mascarponekräm

1 dl vispgrädde

4-5 msk likör 43 (vaniljlikör)

3 msk honung

2 msk citronsaft + rivet citronskal

Vispa grädden hård och blanda ner resten. Smakerna försvinner då den frys så ge den lite mer smak innan den frys in.

Chokladbottnen

9 fullkorns digestivekex

35 g smör

35 g mörk choklad

Smält smöret och lägg chokladen och kexen i en matberedare. Häll sedan ned smöret och kör tills inga klumpar är kvar och allt är blandat.

Ta antingen en stor skål eller små runda koppar och lägg plastfolie i. Se till att det går upp plastfolie över kanterna så att du lätt kan dra ut den sen ur bunken eller kopparna. Pressa hallonsorben mot kanterna, den ska vara fryst. Tryck upp mot kanterna så att det är en håla kvar. Fyll den med krämen och lägg sedan ett lock med chokladen på. Inga svårigheter, lycka till!

P1020764

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s