Chokladfondant

Åhh härliga vinterland! Lagom till 1:a advent kom det och lyser upp. Själv är jag inte jätteförtjust i snö men det lyser upp och gör en mycket piggare i jämförelse med regn och rusk. Igår kväll hade jag en mysig kväll med vännerna. Lata som vi var så blev det en pizzakväll dock även en chokladfondant. Chokladfondant är verkligen det bästa jag vet, så himla underbart men sååå mättsamnt. Dock är det verkligen något som ni måste testa där ute! 

Chokladfondant 4 st:

100 g mörk choklad (70 %)

100 g smör

2 ägg

2 st äggulor

1,5 dl socker

1 dl mjöl

smör till formarna

Gör så här:

Smörj formarna med smör och om du vill kan du pudra dem med antingen socker, mjöl eller kakao eller så kör du bara naturellt. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan då det smält och bryt ned chokladen. Rör runt tills all choklad smält. Blanda i äggena och äggulorna. Sedan häller du i mjölet och sockret och blandar till en jämn smet. Fördela jämnt över formarna och grädda i 10-14 min beroende på hur rinnig du vill ha den på 225°. Ta ur dem direkt ur formarna genom att vända dem över en tallrik. Antingen så serverar du bottnen uppåt eller annars så vänder du fondanten en gång till till en annan tallrik så toppen kommer uppåt. Servera med en klick glass och hallon till! chokladfondant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s