glaserade revbensspjäll

Börjar 12:10 i dag då vi fick jobba hemma med en uppgift. Dock är jag redan klar med den vilket innebar att jag kunde göra vad jag vill denna förmiddag. Startade därför dagen på gymmet med min kille. Sedan en nyttig lunch och nu sitter jag på bussen till skolan. Dock med endast en riktig lektion. Häromkvällen fick mamma ett ryck och skulle bestämt ha revbensspjäll till middag. Då jag gjort detta ganska mycket och testat recept efter recept med detta så har jag nu komponerat ihop ett eget recept som jag hoppas jag skall kunna förbättra ännu mera men nu får ni en tjuvkik på mitt smarriga recept!

Glaserade revbensspjäll

1,5 kg revbensspjäll

2 gula lökar

1 st röd chili

3 morötter

1 dl salt

pepparkorn

lagerblad

chilipeppar

chipotle glaze

Lägg revbena i en gryta, täck med vatten. Hälla i alla kryddor och skiva löken, morötterna och chilin grovt. Sjud i 1,2 h. Låt svalna i spadet. Sätt på ugnen på 200 ° och skiva revbenet i enmansportioner. Lägg i en ugnsfast form och gnid in revbena rejält med glazen. Grädda i 20 min. Efter 10 min smetar du på ett laget till och när det endast är några minuter på ett lager till. Servera med en bbq-sås och potatisklyftor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s