Tacopaj

Jag och mamma slängde ihop en tacopaj nu i kväll, perfekt avslutning av en skön helg. Och självklart serveras den framför tv och framför solsidan. Helt underbart program! Det blev en kombination mellan en tacotårta och en köttfärspaj som vi båda brukar göra. Väldigt smarrigt och festligt! I morgon börjar en ny vecka med nya upptäckter och med massa nya saker att lära sig. Nu när man inte är helt kry så tar man verkligen vara på helgerna och det är så skönt när man verkligen uppskattar dem. Härligt att verkligen vara ledig och bara göra sådant som man tycker om att göra. Själv så har jag nog inte någon helg kvar tills jul då jag kan slippa plugget under en helg men det var skönt så länge det varade! Ha en fortsatt bra söndagskväll och hoppas att ni får en lika trevlig vecka. 

Till min smarriga tacopaj behövs det:

3 dl mjöl

150 g smör

2-3 msk vatten

1 kg blandfärs

1,5 påsar tacokryddor

1 burk majs

3 dl cremé fraich

1/2 burk taco sauce medium

3 dl riven ost

2 vitlöksklyftor

salt

smör till stekning

Gör så här:

Häll mjölet i en bunke, smula i smöret och knåda till en grynig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en klump. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen 30 min. Under tiden steker du köttfärsen. Då den är genomstekt häller du i lite vatten och blanda i tacokryddan. Häll i majsen. Blanda i en bunke fraichen och tacosåsen. Pressa i vitlöken och krydda med salt. Lägg i köttfärsblandningen i pajformen. Smeta på såsen över och strö över osten. Grädda i ugnen på 200° tills den fått färg. Servera med en maffig sallad! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s