Kycklingrullader med gorgonzola

Ännu en skolvecka har snart passerat och det börjar bli tight nu innan jul. Hemskt att erkänna men så är det. Helt sjukt att jag ska vara klar med en mattekurs nu innan jul! Men vi kämpar på och ser det ljusa med det hela, vi har inte ett skit att göra under jul, eller ja förhoppningsvis inte! Älskar julen, speciellt alla traditioner och självklart all mat som man tillslut är så less på men första tuggan av den där julskinkan asså.. den är magisk. Låter som att jag är ett matfreak som bara tänker på mat haha. Så är det kanske också men jag tänker även på en hel del andra saker och just nu så försöker jag inte att tänka på så mycket. Hur tror ni de går? inte så bra skulle jag vilja säga! Men för att rensa tankarna lite så tänkte jag tipsa om en kycklingrätt jag fick till igår. Var inne på bloggarommat.se förut och hjälp vad recept det fanns där. Fick mycket inspiration till kvällsmaten som jag står för ikväll så ni får väl se vad som blir..!

Kycklingrullader med gorgonzola och färsk spenat:

2 stora kycklingfiléer

100 g färsk spenat

1/2 gul lök

50 g gorgonzola

5 dl matlagningsgrädde

1 msk fransk senap

1 st vitlöksklyfta

salt, vitlökspeppar

Bandpasta

Coktailtomater

1 st röd paprika

8 st tandpetare

Såhär gör du:

Skiva kycklingen i tunna skivor. Du ska få ut ca 4 skivor från en filé. Hacka löken fint och stek hastigt i en skvätt olivolja med hälften av spenaten. Du kan grovhacka spenaten lite så blir den inte så grov. Stek tills spenaten är tung och löken gyllenbrun. Ta av och lägg i en skål. Klicka i gorgonzolan i kompoten och rör runt så den smälter lite. Sätt på vattnet till pastan och salta med en nypa salt. Lägg på en klick av kompoten på varje filé så det går att rulla ihop den. Stick i en tandpetare så de inte faller isär. Stek rulladerna så de blir gyllenbruna i en panna med smör. Salta och peppra. Lägg i pastan. Då kycklingen fått färg så häller du över grädden, lägger i senapen och pressar vitlöken rätt ned. Låt puttra på medelvärme tills kycklingen är klar. Det är jätteviktigt att låta kycklingen blir klar, är den något rosa så kan du bli allvarligt sjuk så det är bättre att låta den ligga en stund längre än att ta upp det förtidigt. Under tiden plandar du spenaten med hackad paprika och delade coktailtomater till en sallad och strö på lite olivolja och salladskrydda om det smakar! Häll av pastan och kolla kycklingen. Servera och njut! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s