Fläskfilé med trattkantareller

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så gjorde jag häromdagen en fläskfilegryta med trattkantareller. Tänkte att ni kunde få receptet på detta! Uppdateringen här på bloggen är otroligt dålig, jag vet! Men det är väldigt mycket i skolan och det tar sin tid så den lilla tid som är över försöker jag lägga här! Här får ni ett nytt recept i alla fall..

Fläskfilégryta med trattkantareller för 5 personer

1 kg fläskfilé

300 g färska trattkantareller

3 dl grädde

3 dl mjölk

25 g smör

1 st scharlottenlök

0,5 dl mjöl

Koncentrerad Kantarellfond

Kulört soja

ris/potatis/pasta enligt mängd, hasselbackspotatis skulle nog göra susen till denna rätt!

En stor härlig sallad, jag gjorde min på sallad, tomat, mozzarellaost, gurka, rödlök och paprika.

Såhär får du till det:

Skär filén i skivor, ca 2 cm tjocka. Stek dem hastigt i smör  så att de blir gyllenbruna men råa i mitten samtidigt som du steker trattkantarellerna i en annan panna med finhackad lök. Stek dem tills vattnet försvunnit. Krydda köttet med vitlökspeppar och salt. Använd dig av en djup panna och klicka i en rejäl klick i pannan, då smöret smält vispar du ut mjölet i smöret och häll i ca 2 dl mjölk och vispa ut ordentligt. Häll på resten av vätskan och låt koka upp en stund. Lägg sedan i köttet och svampen och låt koka på svag värme. Under tiden tillagar du ditt tillbehör samt att du gör sallad och vad du nu kan vara sugen på! Grytan kan stå och koka en stund men mot slutet så får du smaksätta med fonden och möjligen hälla i kulörtsoja. Samt salt och vitlökspeppar.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s