Bullbak!

god morgon på er! Sitter här med em stabil frulle då jag har en hel del pluggande framför mig. Matteprov efter lovet och eftersom att jag ska till stockholm på torsdag och roa mig så får jag ta den smällen! Så snart sätter det igång men vill bara dela med mig av mitt bullrecept! Bullar kan nog vara något av det godaste och när man bakar dem och njuter av dem med underbart sällskap, ja då kan det inte bli bättre so here you go!

Ingredienser

Bulldeg: 

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1/2 tsk salt

1 dl strösocker

ca 12 dl vetemjöl

1 tsk kardemumma (frivilligt)

Fyllningen:

150 g rumstempurerat smör

3 msk strösocker

5 msk vaniljsocker (gå lite på känn) eller 4 msk kanel

Pensling:

1 ägg

pärlsocker i valfri mängd

Gör så här: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till ca 37° (bättre för kall än för varm). Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan. Blanda ned resten av vätskan, tillsätt salt, socker och ev. kardemumma. Blanda ned ca 12 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Lättast att lägga ut på bordet och knåda i slutet för bästa resultat. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Mjöla bordet och ta ut degen. Knåda ännu en gång.Dela degen på hälften och kavla ut det till en rektangulär platta. Blanda samman fyllningen och smeta ut på smeten, lättast med en slickepot. Rulla ihop på långsidan.

Skär varje längd i ca 12 delar och lägg dem i bullformar eller direkt på ett bakplåtspapper. Ställ dem långt isär varandra då de ska jäsa ännu en gång samt att de breder ut sig i ugnen. Täck ännu en gång med bakduk och låt bullarna jäsa 30 minuter till. Sätt ugnen på 250°.

Vispa upp ägget och pensla på bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler och sedan njut!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s