Fläskytterfilé med trattkantareller

Ikväll stod jag och pojkvännen för maten här hemma och det blev hemmagjord klyftpotatis serverat med fläskytterfilé samt en smarrig sallad till detta! Blev förvånandsvärt gott och och otoligt smakrikt. I morgon blir det bullbak med en vän så då får ni kika in! Här får ni receptet för 5 personer! 

Fläskytterfilé i trattkantarellsås med klyftpotatis:

1 kg fläskytterfilé 

3 dl torkade trattkantareller

4 dl mjölk

3 dl grädde

2 scharlottenlökar

1 st vitlöksklyfta

3 msk mjöl

50 g smör

olja

salt, vitlökspeppar

fast potatissort, egen mängd

Så här gör du:

Klyfta potatisen och strö över olja, salt och peppar och in i ugnen på 225° i ca 45 minuter. Lägg den torkade svampen i vatten så det får förvälla. Skiva köttet i 1,5 cm tjocka skivor och stek hastigt i smör efter 20 minuter. Krydda med salt och vitlökspeppar. De ska bara stekas hastigt och de kan vara lite röda innuti. Lägg undan på en tallrik. Klicka i en ny fräsch smörklick och stek småhackad scharlottenlök. Då den mjuknat något strör du över mjölet och vispar runt lite häll sedan i vätskan och låt koka upp en aning. Se till att det inte finns några klumpar kvar. Hälla bort vattnet från svampen och lägg i det i såsen. Pressa i en vitlöksklyfta och krydda med lite salt. Lägg i köttet och låt puttra tills köttet är kvar. Smaka av och tillsätt eventuellt lite kulörsoja. Potatisen är klar då den är mjuk innuti och fått lite färg. Servera med en smarrig

sallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s