Amerikanska hamburgare med coleslaw

Strax sovdags för min del, men först vill jag dela med mig av mina hamburgare jag gjorde ikväll. Till ca 8 st behövs:

700 g köttfärs

1 ägg

0,25 dl grillkrydda

1 msk chilipulver

peppar och salt

en klick smör

Blanda kryddor, äggulan och färsen tills den blir mjuk och formbar. Var inte rädd för att krydda lite extra, färs behöver ganska mycket krydda om det ska smaka något. Forma dem enligt smak och stek dem i smör. Tycker du att det blir kletigt så är det lättare att fukta händerna med vatten och forma, detta gör att det inte klibbar lika mycket och de får ofta snyggare form. 

Serverade detta med de vanliga tillbehören som gurka, tomat, sallad, dressing, ketchup och smält ost. Bröden är från max och de är så mycket godare än vanliga bröd enligt mig, finns att köpa i de flesta mataffärer. 

Coleslawen på bilden är sååå god. Väldigt enkelt och göra och är ett väldigt simpelt men mättsamt tillbehör. Du gör det enkelt genom att strimla vitkål och riva morötter. Blanda detta med creme fraich och en klick majonäs. Tar du ca 1 dl creme fraich så räcker det med ca en msk majo. Ta i dijonsenap efter smak och krydda med salt, nymald peppar och salladskrydda. Smaklig måltid! Image 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s