mellanmål

Då man kommer hem i från skolan, jobbet eller man blir allmänt hungrig under måltiderna är det perfekt att ha ett litet nyttigt mellanmål att se fram emot. Jag själv har kommit in i en sådan period då jag hellst vill ha de lite nyttigare mellanmålen och inte så onyttiga som bullar, mackor eller liknande. Så något som är väldigt inne just nu är det här med nötter och frön. Själv blir jag bara mer och mer för de då jag nu har hittat mina favoriter. Tre olika förslag på mina mellanmål kommer här:

Granatäpple med frön: Vanlig yoghurt eller turkisk yoghurt (lite fetare utan socker men mättsammare) Då jag äter turkisk yoghurt brukar jag smaksätta den med lite vaniljarom då jag tycker om den smaken och inte vill tillsätta socker. Sedan tar jag ut kärnorna ur ett halv granatäpple väljer frön och nötter enligt smak och njuter!

Turkisk yoghurt och tranbär: Blanda turkisk yoghurt med torkade tranbär (helst osötade) tillsätt frön eller nötter enligt smal.

Stekt äpple och nötter: Stek äpplen i lite smör och strö på kanel, stek tills de är medelmjuka. Ät detta tillsammans med turkisk yoghurt eller vanlig yoghurt samt lite nötter.

Till vänster på bilden hittar ni tranbär och till höger granatäpple.

Image

Jag föredrar själv pumpafrön, solrosfrön och hasselnötter just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s