fiskpinnar

God kväll!

Sitter uppkrupen i soffan invirad i en filt och längtar efter höstlov. Kan ju inte undvika att det är höst och alla dess smaker och godsaker kommer fram. Rotfrukter, frukter och inspiration får nya spår och influenser. Men idag blir det en simpel nudelsoppa som kvällsmat. Är själv hemma och har ingen ork till matlagning då skolan tar kål på en just nu! Men kommer här med ett litet tips till er som är less på allt kött och vill göra något kul med fisk. Hemgjorda fiskpinnar av torsk!

Ingredienser: 

Till fyra personer behövs..

300 g torsk

2 ägg

salt, vitpeppar, (örter)

ströbröd (jag använde mig av ett japanskt som man använder till fritering, smakade bättre med detta)

potatis

mjölk

en klick smör

Skär torken i skivor, 10×3 cm på ett ungefär. Vispa upp ägget med salt och peppar (örter ger mer smak) och doppa torken i detta. Panera dem sedan i ströbrödet och stek dem i smör ca 4 min på varje sida. Se till att ha rikligt med smör i pannan då de blir en härligare färg på fisken. Då den börjar falla isär är den färdig. Koka under tiden potatisen och kör dem sedan med elvisp, släng i en klik smör och lite mjölk beroende på hur lös du vill ha den. Krydda med salt och vitpeppar. Gott att servera med en sallad och en skiva färsk citron. 

Image

Jag serverade mina fiskpinnar till potatismos, mixade morötter och några skivade champinjoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s