Ikväll stod de…

Ikväll stod det Pasta Carbonara på menyn och jag fick självklart i uppdrag att tillaga det. Det finns så otroligt många olika recept på just Carbonara, en för alla smaker! Enligt mig är den fulländade carbonaran full av smakrik parmensanost, sådär krämig och härlig som en carbonara ska vara. Gul lök, knaperstekt bacon och skivade champinjoner. På toppen av moset så mals det lite peppar som fulländar smaken precis. Här är mitt recept för ikväll och så får vi se om ni gillar det lika mycket som jag!

Tips! Om ni tagit bort plasten från osten så förvaras den bäst i ugnsfolie. Detta gör att osten inte blir lika hård om den får ligga som om man hade förvarat den i en plastpåse eller liknande. Smaken bevaras även bättre.

För 4 portioner

4 äggulor

200 g parmensanost

1 gul lök

champinjoner efter smak

2 dl grädde

2 dl mjölk

vitlök efter tycke

salt och peppar

pasta enligt tycke och smak

Gör så här:

Koka pastan

Stek under tiden småstrimlad bacon, småhackad lök och riven vitlök.

Blanda ägggulorna, grädden, kryddan, mjölken och parmensanen i en bunke. 

Häll i blandningen i pannan och värm upp tills det börjar bli varmt. Det är viktigt att det inte kokar för då försvinner stärkelsen från äggen och grädden tillsammans.
Blanda samman pastan och såsen och servera med en krispig sallad.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s